ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 Ιουλίου 2015

Από την συμμετοχή της Λατρευτικής κοινότητας «Λάβρυς» στην εκδήλωση Προμήθεια «2015»

14 Ιουλίου 2015

 

Σε μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την σύγχρονη Ελλάδα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «20α Προμήθεια» στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Για άλλη μια φορά λάτρεις της ολότητας του ελληνικού πολιτισμού συγκεντρώθηκαν στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση. Οι τιμητικές εκδηλώσεις, τετραήμερης διάρκειας, περιελάμβαναν διαχρονικά έθιμα όπως Δαδοφορίες, Πομπές, Μουσικά και Θεατρικά Δρώμενα, Φιλοσοφικές συνάξεις και βεβαίως Ιερά Τελέσματα.

 

Η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ συμμετείχε ενεργά στον θεσμό των «Προμηθείων» τελώντας σύμφωνα με την παράδοση τους Kαθαρμούς στην τελετή έναρξης στο Άλσος Προμηθέα, την Iεροπραξία στον ποταμό Ενιπέα, την καθιέρωση του Βωμού, στην Πομπή στο Λιτόχωρο, στα δρώμενα στο θέατρο του Λιτοχώρου και την τελετή της Ηλιοδίτης στο Άλσος Προμηθέα.

 

Τα φετινά «Προμήθεια» επιτέλεσαν με ιδιαίτερη επιτυχία τον σκοπό τους, προβάλλοντας προς τα έξω την διαχρονική ελληνική πρόταση ζωής και επιφέροντας στους συμμετέχοντες σωματική ευεξία και ψυχική ανάταση μέσω της βιωματική προσέγγισης.

 

Η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ ευχαριστεί όσους κοπίασαν για να πραγματοποιηθούν τα 20α Προμήθεια και ιδιαίτερα την «Οργανωτική Επιτροπή των Προμηθείων» και τον «Προμηθέα Πυρφόρο» και φυσικά όλους όσους με την συμμετοχή τους και την παρουσία τους στήριξαν στην πράξη και έδωσαν πνοή στην λαμπρή αυτή εορτή των Ελλήνων.

 

Οι εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες και στα φετινά Προμήθεια είναι ιδιαιτέρως θετικές, τα «Προμήθεια» όχι μόνο δεν έχουν «κουραστεί» μετά από δύο δεκαετίες αλλά συνεχίζουν να γίνονται όλο και καλύτερα!

 

Ευχόμαστε για τα 21α Προμήθεια τα καλύτερα.

 

Και του χρόνου με υγεία και ευδαιμονία!